NREP förvärvar 3 utvecklingsprojekt från KF Fastigheter

november 15, 2016

NREP förvärvar tre fastigheter av KF Fastigheter i Stockholm (Tumba), Motala och Trelleborg. På fastigheterna planerar NREP att uppföra tre nya butiker åt Coop, som beräknas vara klara 2018. Handelsplatsernas totala yta är 18 400 kvm.

Butikerna blir Coops nya butikskoncept Stora Coop i Tumba och Trelleborg och Coop i Motala. Stora Coop Tumba, som till storlek utgör halva portföljen, kommer även innehålla en tennis- och padelhall på plan två. Stora Coop Trelleborg kommer att få ytterligare hyresgäster som stärker handelsplatsen och kompletterar matbutiken.

”Vi ser fram emot att utveckla dessa projekt och att ytterligare fördjupa vårt samarbete med Coop. Portföljen passar bra in i vår befintliga portfölj och strategi att förvärva moderna, centralt belägna fastigheter för dagligvaror i attraktiva tillväxtregioner. Vi gillar att dessa butiker är anpassade till Coops senaste koncept redan från början, detta ger yteffektiva och attraktiva lokaler både för hyresgästen och för oss som investerare”, säger Tobias Alsborger, partner NREP.

KF Fastigheter har hittills drivit utvecklingen av fastigheterna.

”Vi är mycket nöjda över att sälja till just NREP, som vi känner sedan tidigare och som är skickliga på att utveckla handelsfastigheter”, säger Helena Liljedahl, VD på KF Fastigheter.

Coop är redan idag hyresgäst hos NREP i elva butikslägen runt om i Sverige. Det är alltid roligt att etablera nya butiker och speciellt med Coops nya format som blivit så uppskattat hos våra kunder. Vi ser fram mot att fortsätta utvecklingen av de här attraktiva butikslägena tillsammans med NREP, säger Christian Wijkström och Anders Wennerberg, regiondirektörer i Coop Sverige.

För ytterligare information kontakta:

Tobias Alsborger, Partner, NREP, +46 704 880 187

Helena Liljedahl, VD på KF Fastigheter: +46 10 743 44 65

Coops presstjänst, 010 743 13 13

Published: november, 15 2016