NREP blir långsiktig fastighetsägare av Clarion Hotel Amaranten

juli 22, 2020

En av Nordens största fastighetsinvesterare, NREP, har nu förvärvat Clarion Hotel Amaranten i Stockholm. Ambitionen som fastighetsägare är säkerställa en hög kvalitet på fastigheten över tid, med stort fokus på såväl hållbarhet som hotellgästernas och operatören Nordic Choice Hotels komfort. Hotellet ska energieffektiviseras och moderniseras i syfte att förbättra inomhusmiljön och sänka klimatpåverkan. NREP, som främst fokuserar på bostads-, logistik-och samhällsfastigheter, ser potential att skapa långsiktigt värde även inom hotellsegmentet.

NREP har utvecklat en rad kundorienterade och innovativa fastighetskoncept, främst inom dess tre fokussegment bostäder, modern logistik och samhällsfastigheter. Idag uppgår bolagets förvaltade kapital till cirka 5 miljarder Euro och NREP är nu i slutfasen av att resa sin nya fastighetsfond, Nordic Strategies Fund IV.

Nu har NREP genom den nya fonden förvärvat Clarion Hotel Amaranten från Petter Stordalens bolag Strawberry Forever. Nordic Choice Hotels blir kvar som operatör av hotellet. Amaranten blir NREPs första hotellfastighet i Sverige, men segmentet är inte helt främmande för bolaget. Sedan tidigare har fastighetsinvesteraren det nordiska bostadskonceptet Noli Studios med flexibel hyreslängd och ett hotell är under utveckling i Köpenhamn. Gemensamt för samtliga NREPs fastighetsinvesteringar är att de görs med gediget fokus på såväl miljön som användarens och hyresgästens behov.

”För oss på NREP är förvärvet av Amaranten en attraktiv möjlighet att skapa långsiktigt värde för alla involverade parter. Vi vill göra hotellet ännu bättre för Nordic Choice Hotels att driva, för gästerna att bo på men även ur ett hållbarhetsperspektiv. Därför har vi redan planerat renoveringar och energieffektiviserande lösningar som ska förbättra både fastigheten och hotellupplevelsen. Nu ser jag med stor tillförsikt på ett fortsatt bra samarbete med Nordic Choice Hotels”, säger Marianne Hoffman, Investment Director på NREP.

I syfte att skapa en bättre upplevelse för såväl hotellgäster som operatören, investerar nu NREP i flera åtgärder. För att minska klimatpåverkan och samtidigt förbättra inomhusklimatet ska ventilationssystemet bytas ut, vilket kan resultera i så mycket som en halverad energianvändning och därmed lägre elkostnaderna för hotelloperatören. NREP ska även modernisera inomhusmiljön, främst badrum, och i tätt samarbete med Nordic Choice Hotels även renovera andra ytor.

”Fastigheten var egentligen inte till salu men det är svårt att tacka nej till en affär ifall köparen är seriös, kapitalstark och har en tydlig utvecklingsplan för byggnaden. Det här är bra för Nordic Choice Hotels, det är bra för kungsholmsborna och det blir bra för hotellets gäster eftersom hotellet redan 2021 kommer att uppgraderas”, säger Petter Stordalen, Strawberry Forevers ägare.

Clarion Hotel Amaranten är beläget på Kungsholmen i centrala Stockholm med närhet till centralstationen, parker och vattenstråk. Inspirerat av 60-talsdesign innefattar hotellet 461 hotellrum och flertalet konferenslokaler. På hotellet finns även restauranger, barer och gym.

”Vi investerar i fastigheter där vi ser att vi kan bidra med kompetens, kapital och vilja att leverera en kvalitativ fastighetsprodukt som gynnar både människor och miljön. Trots att turism genomgår en stor utmaning i samband med Covid-19 tror vi att hotellbranschen återhämtar sig på sikt och därmed går vi in med ett långsiktigt perspektiv, likt alla våra investeringar. Vi ser fram emot att i tät dialog med Nordic Choice Hotels säkerställa att Amaranten håller hög kvalitet över tid och se till att gästerna får en fortsatt utmärkt upplevelse på hotellet framöver”, säger Jens Petter Hagen, Partner & Fund Manager för Nordic Strategies Fund IV på NREP.

Published: juli, 22 2020