Nrep och Fastighetsägarna Service i nytt samarbete för att ta kund­upplevelsen till nästa nivå

maj 10, 2021

Fastighetsinvesteraren Nrep har sedan start fokuserat på att leverera kundorienterade fastighetslösningar på utmaningar som hyresgäster står inför. Nu tar bolaget ytterligare ett steg mot att förenkla vardagen för kunderna genom ett samarbete med förvaltningsbolaget Fastighetsägarna Service, som ska stötta i hanteringen av framför allt administration och drifttekniska uppdrag för Nrep:s fastighetsbestånd i Sverige. Ambitionen är att tillsammans höja kundupplevelsen och utforska nya, innovativa vägar för hur fastigheter kan förvaltas.

Nrep investerar, utvecklar och förvaltar fastigheter i Norden, med fokus på hållbarhet och fastighetens slutanvändare. I syfte att ytterligare förbättra kundernas upplevelse av fastigheterna har bolaget nu ingått ett samarbete med Fastighetsägarna Service. Fastighetsägarna Service kommer primärt att hantera administration och drifttekniska uppdrag för Nrep:s fastigheter i Sverige.

Fastighetsägarna Service är en del av den rikstäckande branschorganisationen Fastighetsägarna, som har stark lokal närvaro runt om i Sverige och lång erfarenhet av att arbeta för en väl fungerande fastighetssektor. Nrep:s val av Fastighetsägarna Service som samarbetspartner på den svenska marknaden bottnar till stor del i de gemensamma ambitionerna att driva utveckling i framkant som förenklar och berikar kunder och människors vardag.

– Vi på Nrep vill jobba nära våra kunder för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse av allt som har med våra fastigheter att göra. Vi är på en kraftig tillväxtresa, och i Fastighetsägarna Service har vi hittat en partner som vill utmana daterade tillvägagångsätt tillsammans med oss. Med hjälp av Fastighetsägarna Service och deras digitala system kan vi effektivisera våra interna processer ytterligare och få bättre översikt över data, som resulterar i ännu vassare analyser och beslutsunderlag. Allt för att våra fastigheter ska vara en så bra lösning som möjligt för alla som hyr, besöker eller på annat sätt nyttjar våra lokaler, säger Maria Sahlén, COO på Nrep i Sverige.

I linje med Nrep:s ambition att ligga i framkant för ny teknik kommer partnerskapet innebära möjlighet att implementera smarta digitala lösningar för en smidig förvaltning. Exempelvis kan digitala låssystem och andra effektiva molnbaserade tjänster komma att implementeras för att förenkla både administration och service för alla involverade parter.

– Samarbetet med Nrep är inte bara ett partnerskap kring de enskilda fastigheterna, utan också ett partnerskap i innovation och hur vi tillsammans kan utmana och driva förändring i branschen. Fastighetsägarna Service och Nrep delar visionen om att vi med lokal närvaro och ett nära samarbete med kunden kan erbjuda de bästa lösningarna, och båda bolagen gillar att utmana kända sanningar. Jag och alla medarbetare ser fram emot att ta ett tydligare kliv in på den kommersiella marknaden, säger Stefan Younes, vd på Fastighetsägarna Service.

Samarbetet omfattar i dagsläget cirka en miljon kvadratmeter och spänner över fastighetssegmenten modern logistik, bostäder, samhällsfastigheter, hotell samt kontor. Detta kommer utökas i takt med att Nrep färdigställer fastigheter under produktion. Avtalet träder i kraft under hösten 2021 och löper under fyra år.

Published: maj, 10 2021