MARSTRAND­GATA

FÖR Ett berikat lokal­samhälle

Ett växande Oslo innebär att bostadsbristen blir än värre. Mot bakgrund av det begränsade antalet bostadsprojekt i centrala Oslo kommer Marstrandgata 8 och 10 innebära ett efterlängtat tillskott av kvalitativa bostäder inom ringväg 2.

Marstrandgata ligger i det populära och pulserande området Grünerløkka, där bottenvåningarna nu ska utvecklas vidare. Projektet syftar till att ge stadsdelsområdet nytt liv genom att öppna upp de nedre våningarna för allmänheten, underlätta gemenskap och utöka interaktionen med omgivningen.

Ett första bostadsprojekt i ett levande område

Grünerløkka har i många år varit en av de mest spännande stadsdelarna i Oslo. Med en varierad kulturscen, ett stort utbud av barer och restauranger såväl som ett pulserande nattliv är området särskilt populärt bland unga. Marstrandgata är samtidigt beläget på en lugn gata med kort promenadavstånd från allt som Grünerløkka har att erbjuda.

Tillgång till kollektivtrafik finns bara några minuter bort. Tack vare de attraktiva inslagen har området sett en ökad popularitet under det senaste årtiondet, en trend som förväntas hålla i sig. Genom att bidra med kvalitativa lägenheter och kommersiella lokaler kan samspelet med byggnadens omgivning utökas och vi strävar efter att bostäderna ska bli attraktiva och värdefulla tillskott till området.

Marstrandgata är inte bara NREPs första bostadsprojekt i Oslo, utan även det första projektet vi genomför i vårt joint venture med Oslo House, en lokal fastighetsutvecklare med erfarenhet från flera lyckade förtätningsprojekt.

Samarbetet syftar till att hitta och utveckla hållbara bostadsprojekt i Osloregionen. Genom att gå ihop med en stark, lokal utvecklare får NREP resurser att utveckla fler attraktiva bostäder i ett alltmer växande Oslo.

theatre

Om projektet

  • Projekttyp: Stadsutveckling

  • Plats: Grünerløkka/Rodeløkka, Oslo

  • Storlek: 4 000+ kvm bostäder och kommersiella ytor

  • Färdigställande: 2025

  • Utvecklare och ägare: NREP & Oslo House