Parkkvarteret

Ett hållbart kvarter i en växande stadsdel

Vi är stolta över att vara med i utvecklingen av Stockholms största utbyggnadsområde Barkarbystaden. Här planerar vi ett kvarter med välplanerade 1–5:or och stort fokus på hållbarhet och trygghet. Projektet har ett strategiskt läge strax intill Barkarby station, ett nav för kollektivtrafikresenärer.

Förmedlingen sker via HomeQ och beräknas starta under 2022 med första inflyttning till början av 2023.

Hem för alla i ett socialt hållbart kvarter

I kvarteret erbjuder vi framförallt 2–3:or men även yteffektiva 1:or och rymliga 5:or. Bostäderna har hög grundstandard med genomgående ekparkett samt egen balkong, fransk balkong eller uteplats. Köken från Marbodal är utrustade med bekvämligheter som varmluftsugn, induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin. Badrummen är helkaklade med tvättmöjligheter.

Hela kvarteret utformas enligt trygghetstanken, med fönster ut mot allmänna ytor. Cykel- och barnvagnsförråd har glasväggar för god sikt. På gården byggs en samlingsplats och lekplats som ger liv och rörelse i kvarteret och skapar tillit bland de grannar som möts där. I bottenvåningarna gör vi plats för verksamheter som bidrar till den sociala hållbarheten.

Solceller, grön betong och laddstolpar ger minskat klimatavtryck

Vi utvecklar vårt projekt med stor hänsyn till Barkarbystadens vision om ett hållbart Järfälla med låg energiförbrukning och goda förutsättningar för en hållbar utveckling.

Med solceller på taket sänker vi fastighetens elförbrukning. Koldioxidavtrycket har begränsats genom användning av grön betong som ger upp till 50% mindre koldioxidutsläpp.

För att uppmuntra till klimatsmarta resor planerar vi ett cykelförråd med plats för ca 440 cyklar samt ytterligare 50 cykelställ på gården. Kvarterets garage med laddstolpar för el gör det ännu enklare att välja miljövänliga transportsätt.

Om projektet

  • Projekttyp: Bostadsutveckling

  • Plats: Barkarbystaden, Järfälla

  • Hållbarhetsprofil: 50% mindre koldioxidutsläpp med grön betong. Solceller.

  • Storlek: 220 lägenheter, 1–5 rum och kök på ca 27–111 kvm

  • Utvecklare: Skanska

  • Färdigställande: 2023

KONTAKT FÖR FÖRVALTNING OCH UTHYRNING

Kontakt gällande förvaltningsfrågor och felanmälan sker till Fastighetsägarna som nås på forvaltare@fastighetsagarna.se
Kontakt gällande uthyrning av lägenheter sker till Fastighetsägarna som nås på kundservice@fastighetsagarna.se
För uthyrning av lägenheter på Norra Vitsippan se HomeQ