Rullbanan

Bekvämt boende med naturen runt knuten

I natursköna Rikstens friluftsstad utvecklar vi 52 hyresbostäder för små och stora familjer. Här finns 1–4:or med hög grundstandard och hållbara lösningar som minskar projektets klimatavtryck.

Förmedlingen sker via HomeQ och beräknas starta maj 2022 med inflyttning i slutet av 2022.

Hemkänsla och hållbarhet

Kvarteret består av två flerfamiljshus i tre våningar. Husens balkonger ger fina utblickar mot en grön skogsbacke på baksidan samt en mindre lekplats med sandlåda för de yngsta.

Bostäderna har hög grundstandard med genomgående 3-stavsparkett i ek. Köken är fullt utrustade med bl a induktionshäll, inbyggnadsugn, integrerad köksfläkt, diskmaskin och separat kyl och frys alternativt kombinerad kyl/frys. De helkaklade badrummen har handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin.

Vår ambition är att utveckla projektet med så lågt klimatavtryck som möjligt. Därför erbjuder vi laddplatser för elbilar samt utlåning av eldrivna lådcyklar. Gröna sedumtak tar hand om dagvattnet och bidrar till biologisk mångfald.

Naturnära stadsdel med småstadskänsla

Rikstens friluftsstad i Botkyrka omvandlas från ett militär- och civilflygfält till en levande stadsdel. I området blandas barnfamiljer med äldre och studenter. När stadsdelen är färdigbyggd kommer den att rymma 12–14 000 invånare, ca 40 000 kvm kommersiella lokaler samt 1 000 arbetsplatser.

Området har en hemtrevlig atmosfär med småstadskänsla och ett växande utbud av butiker, restauranger och service. Här finns även flera förskolor samt en grundskola för årskurs 1–9. Runt knuten ligger stora naturområden med friluftsaktiviteter för alla – vandring, fiske, golf, mountainbike, skidor etc. Till Stockholm tar det endast 20 minuter med pendeltåg från intilliggande Tullinge.

Om projektet

  • Projekttyp: Bostadsutveckling

  • Plats: Rikstens friluftsstad, Botkyrka

  • Hållbarhetsprofil: Klimatneutrala lösningar som t.ex laddplatser för elbil och sedumtak. Eldrivna lådcyklar. Miljöbyggnad Silver

  • Storlek: 52 lägenheter, 1–4 rum och kök på 24–75 kvm

  • Utvecklare: SHH Bostad

  • Färdigställande: Slutet av 2022