Nrep blir en del av stadsutveckling i Sisjödal

oktober 26, 2020

I Sisjödal, en stadsdel under utveckling i södra Göteborg, blir fastighetsinvesteraren Nrep långsiktig ägare av både ett äldreboende och hyresbostäder. Äldreboendet har en hög standard av välfärdsteknologi för att möjliggöra självständighet för de boende, samt hållbara specifikationer såsom solceller på taket. I oktober öppnar äldreboendet och när även hyresbostäderna står klara 2021 tillträder Nrep som ägare till hela projektet som förvärvas från utvecklaren Dawasta Omsorgsbostäder.

Nrep har under lång tid fokuserat på att möta den växande bristen på äldreboenden i Sverige genom den dedikerade organisationen Altura, och har även en intensifierad satsning på bostäder i storstadsregioner. Nu blir bolaget delaktigt i att tillföra fler moderna boenden i Göteborg. Inom det omfattande stadsutvecklingsområdet Sisjödal i Askim blir Nrep långsiktig ägare av ett projekt som innefattar både ett äldreboende och hyresrätter.

”Behovet av fler, och framförallt bättre, äldreboenden blir allt större. Altura är Nrep:s spjutspets inom samhällsfastigheter där vi jobbar hårt för att bidra med moderna och trygga hem för äldre. Viktigt för oss är att de utformas på ett sätt som främjar lugn och välbefinnande för dels de boende, men även för de anhöriga och personalen. Äldreboendet som Dawasta utvecklar i Sisjödal går helt i linje med våra värderingar och vi ser fram emot ett tätt och långsiktigt samarbete med Astagården som operatör”, säger Dorotea Stellmach, konceptutvecklare för Altura på Nrep.

I syfte att underlätta för de boende att ha en självständig vardag, men även förbättra arbetsmiljön för personalen utvecklas äldreboendet med stort fokus på modern välfärdsteknik och god tillgänglighet. Bland annat installeras moderna belysningslösningar, digital signering av läkemedel samt högteknologiska och justerbara handfat och toaletter. På respektive våningsplan finns sociala ytor, uteplatser och balkonger. Maten tillagas i boendets egna kök och dessutom kommer boendet inrymma flera naturliga mötesplatser såsom bemannad lobby med loungeavdelning, gym, bibliotek, café och en stor takterrass med infravärme. Hygien och säkerhet för boende, arbetande och besökande har stått i fokus under utvecklingen, där vårdhygienskonsulter från Sahlgrenska Universitetssjukhuset har deltagit från ett tidigt skede för att säkerställa att dessa aspekter beaktats vid utformningen.

”Det är med stolthet vi kommer överlämna ett av Sveriges mest moderna och välplanerade äldreboenden till Nrep, och Altura, med ett långsiktigt ägarperspektiv. Genom överlämnandet frigör vi resurser för att utveckla och tillföra Göteborgsregionen nya bostäder för äldre, där vi hoppas att tillsammans med Nrep hitta nya gemensamma möjligheter”, säger David Wallenstam, partner och medgrundare av Dawasta Omsorgsbostäder.

Äldreboendet kommer att inrymma 90 lägenheter och öppnar i oktober. Dawasta Omsorgsbostäder kommer att färdigställa projektet som utvecklare och det lokala, familjeägda bolaget Astagården kommer att bedriva äldreomsorgen i fastigheten.

”För oss är det viktigt att åldrande inte ska begränsa möjligheten till ett attraktivt boende och ett glädjefyllt liv. Astagården är därför mycket stolta och glada att kunna erbjuda ett väldigt fint äldreboende till de årsrika göteborgarna. På Sisjödal ska man känna sig trygg och kunna njuta av livet till fullo”, säger Markus Kärrbrand på Astagården.

Utöver äldreboendet utvecklas även 28 angränsande hyresrätter inom projektet. När dessa färdigställs under hösten 2021 tillträder Nrep som långsiktig ägare av såväl äldreboendet som hyresbostäderna.

Published: oktober, 26 2020