Ledning

EXECUTIVE MANAGEMENT TEAM

Claus Mathisen, CEO

Claus Mathisen är CEO och partner på NREP. Han anslöt till bolaget 2005 och har varit CEO sedan 2018. Innan dess var han Chief Executive på en av NREPs plattformar, Pelican Self Storage. Före Claus tid på NREP arbetade han på Boston Consulting Group där han rådgav vid flera private equity-transaktioner i Norden med ett fokus på handel, företagstjänster och industrisektor. Han arbetade även med tillväxtstrategier och verksamhetsoptimering för större bolag inom flyg, energi, telecom och posttjänstsektor. Dessförinnan var Claus en del av JP Morgan’s M&A-avdelning i London där han fokuserade på transaktioner inom handel, läkemedel, olja och gassektor. Claus har en masterexamen i ekonomi från Copenhagen Business School.

claus.mathisen@nrep.com

 

Jani Nokkanen, CIO

Jani Nokkanen är CIO och partner på NREP. Han är också ordförande i investeringskommittén och är Fund Manager för NREP Nordic Strategies I, II och III. Därutöver är han involverad i investeringar på den finska marknaden. Innan han började på NREP var Jani konsult och projektledare på Boston Consulting Group i fem år där han i både New York och Helsingfors arbetade med strategi, corporate finance och verksamhetsstyrning. Han var tidigare även involverad i M&A-verksamheten hos JP Capital, Nordic Advisor Group and Morgan Stanley. Jani har en masterexamen i ekonomi (finans) från Helsinki School of Economics i Finland.

jani.nokkanen@nrep.com

HENRIK SKAK BENDER, COO

Henrik Skak Bender är COO och partner på NREP. Innan tiden på NREP var Henrik Group CFO på WS Audiology, ett av världens tre ledande bolag inom hörhjälpmedel. Henrik var Group CFO och Head of Integration sedan hopslagningen av Sivantos (Tyskland) och Widex (Danmark) resulterade i WS Audiology i mars 2019. Innan han anslöt till Widex 2013 som Group CFO arbetade Henrik i nästan fyra år hos McKinsey & Co där han ledde bolagets Global Recovery & Transformation Services med fokus på att stötta bolag i omställningsfas. Henrik inledde sin karriär med sju år på A.P. Möller Maersk med den sista positionen som General Manager inom Group Strategy där han fokuserade på kapitalallokering, strategisk planering och organisationsprojekt inom A.P. Moller – Maersk Group. Henrik har en masterexamen i Applied Economics and Finance från Copenhagen Business School och en kandidatexamen i matematik från Copenhagen University.

henrik.bender@nrep.com

STEFAN WALLANDER, CBO

Stefan Wallander är Chief Business Officer och partner på NREP. Han sitter även med i investeringskommittén, är Sverigechef och partner lead för NREPs affärsområde inom samhällsfastigheter. Innan han anslöt till NREP arbetade han i fyra år på det skandinaviska medie- och underhållningsbolaget Modern Times Group, som Senior VP och Head of M&A and Business Development. Där ledde han en M&A-driven omställning från traditionell media till digital underhållning och premiuminnehåll. Innan tiden på MTG arbetade Stefan under tolv år inom investment banking, varav åtta år i London hos Credit Suisse, ABN AMRO och RBS. Där arbetade han med M&A, Loan Syndication, DCM och ECM inom telecom, media, tech, energi och resurser, fastigheter och industrisektor. Stefan har en masterexamen från Handelshögskolan i Stockholm och Ross School of Business i Michigan.

stefan.wallander@nrep.com

 

BOARD OF DIRECTORS

Mikkel Bülow-Lehnsby

CHAIRMAN OF THE BOARD

Mikkel Bülow-Lehnsby är styrelseordförande, partner och medgrundare av NREP. Mikkel var CEO under NREPs första tretton år och spelade därmed en central roll i att utveckla bolagets investeringsstrategi och företagskultur. Det var förankrat i hans starka tro på att problemlösning och att knuffa världen i en bättre riktning är en klok och långsiktig affärsmodell. I dagsläget fokuserar Mikkel på NREPs styrelse, parallellt med uppdraget som ordförande i investeringskommittén för 2150, NREPs nya fond som syftar till att göra den byggda miljön bättre genom investeringar i teknik som kan göra städer mer motståndskraftiga och hållbara. Innan han medgrundade NREP arbetade Mikkel med M&A, affärsutveckling, företagsstrategier och entreprenörskap inom Egmont Group, Goldman Sachs och flera olika start-ups i London, Köpenhamn, Chile och Boston. Mikkel har en kandidatexamen i International Business från Copenhagen Business School och en MBA från Harvard Business School.

Mikkel är styrelsemedlem för UN Live, ett initiativ för att nå ut med de globala hållbarhetsmålen, för Lendager Group, en pionjär för återbruk av material i byggnader och för välgörenhets­organisationen Human Practice Foundation. Slutligen är Mikkel även en medlem i The Well i Clarity Water, en global välgörenhets­organisation som bistått med rent vatten till mer än 11 miljoner människor. Mikkel är en passionerad investerare som stöttat flertalet start-ups som går i linje med hans vision om att lösa problem som leder till en bättre värld.

mikkel.lehnsby@nrep.com

Rasmus Nørgaard

MEMBER OF THE BOARD

Rasmus Nørgaard är styrelsemedlem, partner och medgrundare av NREP. Rasmus hade rollen som NREPs CIO tillsammans med Rickard S. Dahlberg under mer än ett decennium och har gedigen erfarenhet inom alla aspekter av fastighetsinvesteringar, där han ansvarat för sourcing, underwriting, due diligence, genomförandeprocesser och förvaltning. I dagsläget fokuserar Rasmus på arbetet i styrelsen, parallellt med att utforska nya vägar att adressera växande urbana utmaningar genom privat kapital. Innan Rasmus medgrundade NREP var han Head of International Real Estate hos Nordea Asset Management & Life, där han var ansvarig för sourcing, utvärdering och underwriting för förvaltare av fastighetsfonder. Före tiden på Nordea arbetade Rasmus som konsult hos McKinsey & Co., där han var involverad i flera strategi-, affärsutvecklings- och M&A-processer, främst för stora internationella kunder baserade i Danmark. Rasmus inledde sin karriär på Unibank Markets. Han har en masterexamen i ekonomi och finans från University of Copenhagen och University of Washington.

rasmus.norgaard@nrep.com

Rickard S. Dahlberg

MEMBER OF THE BOARD

Rickard S. Dahlberg är styrelsemedlem, partner och medgrundare av NREP. Han är även partner lead för NREPs affärsområde och plattform inom logistik, Logicenters, och har varit en viktig del i att utveckla strategin för logistik sedan bolagets start 2005. Under mer än ett decennium var Rickard Sverigechef, satt i investeringskommittén och hade rollen som CIO tillsammans med Rasmus Nørgaard. Han har ansvarat för sourcing, underwriting, due diligence, finansiering, genomförande och avyttringen för många av NREPs transaktioner. Dessutom har han varit invovlerad i att strukturera skuldfinansieringen och förvaltningen av fastigheterna. Innan Rickard medgrundade NREP var han Transactions Manager hos GE Capital Real Estate i Sverige. Där ansvarade han för nya investeringar i Norden, JV- och låneportföljen och även för exitstrategier och försäljning av tillgångar. Dessförinnan arbetade han som projektledare i det svenska teamet hos DTZ Capital Markets. Rickard har en kandidatexamen i Contstruction Engineering från Kungliga Tekniska Högskolan och en masterexamen i Property Investment & Finance från Cass Business School i London.

rickard.dahlberg@nrep.com

Celia Francis

MEMBER OF THE BOARD

Celia Francis är en erfaren, syftesdriven CEO inom tekniksektorn. Hon kommer senast från CEO-rollen på Rated People, en innovativ marknadsplats för att sammanlänka miljontals männskor med 50 000 skickliga, lokala hantverkare i UK för att förmedla tjänster till ett värde av cirka 35 miljoner kronor per år. Innan sin tid på Rated People ledde Celia WeeWorld, ett spel- och socialt nätverksbolag som underhållit 70 miljoner användare. Dessförinnan drev hon tillväxten av T-mobiles 20 miljarders-verksamhet i Europa och har även arbetat på IDEO, ett ledande och innovativt konsultbolag som fokuserar på olika konsumentprodukter och servicebolag.

Celia är även med och styr den seniora ledarskapsgruppen H2 i London. Hon medgrundade den kvinnliga tech- och medialedarskapsgruppen WITSend och den globala skogsplaneringsgruppen, The Art of Forest. Celia är dessutom rådgivare till flertalet olika bolag som fokuserar på hållbara hem såväl som naturliga lösningar för koldioxidminskning.

Morten Beck Jørgensen

MEMBER OF THE BOARD

Morten började hos Novo Holdings år 2005 som Investment Director för Novo Capital Investors och är sedan 2016 Managing Partner för teamet. Under Mortens ledarskap har det förvaltade kapitalet vuxit från 30 till 70 miljarder DKK och teamet har utökats från tre till åtta medarbetare. Investeringsfokuset har även expanderat från främst offentliga tillgångar till att även innefatta private equity och fastigheter. Innan Morten anslöt till Noco Holdings arbetade han hos Novo Nordisk och Nordea Markets. Morten har en masterexamen i Finance and Accounting från Aarhus School of Business och en Executive MBA från IMD, Schweiz.