Ledning

Executive Leadership Council

CLAUS MATHISEN, CEO

claus.mathisen@nrep.com

Jens Stender

JENS STENDER, DEPUTY CEO

jens.stender@nrep.com

HENRIK SKAK BENDER, COO

henrik.bender@nrep.com

COLIN THROSSELL, CFO

colin.throssell@nrep.com

DIDDE MARIA TRACHSEL KRISTENSEN,
HEAD OF IR

didde.kristensen@nrep.com

RUNE KOCK, CEO REAL ESTATE

rune.kock@nrep.com

JANI NOKKANEN, CIO REAL ESTATE

jani.nokkanen@nrep.com

STEFAN WALLANDER,

Head of uRBAN TRANSITION

stefan.wallander@nrep.com

EMANUELE BENA, hEAD OF CREDIT

emanuele.bena@nrep.com

Board of Directors

MIKKEL BÜLOW-LEHNSBY

CHAIRMAN OF THE BOARD

Mikkel Bülow-Lehnsby är styrelseordförande, partner och medgrundare av NREP. Mikkel var CEO under NREPs första tretton år och spelade därmed en central roll i att utveckla bolagets investeringsstrategi och företagskultur. Det var förankrat i hans starka tro på att problemlösning och att knuffa världen i en bättre riktning är en klok och långsiktig affärsmodell. I dagsläget fokuserar Mikkel på NREPs styrelse, parallellt med uppdraget som ordförande i investeringskommittén för 2150, NREPs nya fond som syftar till att göra den byggda miljön bättre genom investeringar i teknik som kan göra städer mer motståndskraftiga och hållbara. Innan han medgrundade NREP arbetade Mikkel med M&A, affärsutveckling, företagsstrategier och entreprenörskap inom Egmont Group, Goldman Sachs och flera olika start-ups i London, Köpenhamn, Chile och Boston. Mikkel har en kandidatexamen i International Business från Copenhagen Business School och en MBA från Harvard Business School.

Mikkel är styrelseordförande för Green Building Council Denmark och styrelsemedlem för UN Live, ett initiativ för att nå ut med de globala hållbarhetsmålen, Mikkel är en passionerad investerare som stöttat flertalet start-ups som går i linje med hans vision om att lösa problem som leder till en bättre värld.

mikkel.lehnsby@nrep.com

RASMUS NØRGAARD

MEMBER OF THE BOARD

Rasmus Nørgaard är styrelsemedlem, partner och medgrundare av NREP. Rasmus hade rollen som NREPs CIO tillsammans med Rickard S. Dahlberg under mer än ett decennium och har gedigen erfarenhet inom alla aspekter av fastighetsinvesteringar, där han ansvarat för sourcing, underwriting, due diligence, genomförandeprocesser och förvaltning. I dagsläget fokuserar Rasmus på arbetet i styrelsen, parallellt med att utforska nya vägar att adressera växande urbana utmaningar genom privat kapital. Innan Rasmus medgrundade NREP var han Head of International Real Estate hos Nordea Asset Management & Life, där han var ansvarig för sourcing, utvärdering och underwriting för förvaltare av fastighetsfonder. Före tiden på Nordea arbetade Rasmus som konsult hos McKinsey & Co., där han var involverad i flera strategi-, affärsutvecklings- och M&A-processer, främst för stora internationella kunder baserade i Danmark. Rasmus inledde sin karriär på Unibank Markets. Han har en masterexamen i ekonomi och finans från University of Copenhagen och University of Washington.

rasmus.norgaard@nrep.com

RICKARD S. DAHLBERG

MEMBER OF THE BOARD

Rickard S. Dahlberg är styrelsemedlem, partner och medgrundare av NREP. Han är även partner lead för NREPs affärsområde och plattform inom logistik, Logicenters, och har varit en viktig del i att utveckla strategin för logistik sedan bolagets start 2005. Under mer än ett decennium var Rickard Sverigechef, satt i investeringskommittén och hade rollen som CIO tillsammans med Rasmus Nørgaard. Han har ansvarat för sourcing, underwriting, due diligence, finansiering, genomförande och avyttringen för många av NREPs transaktioner. Dessutom har han varit invovlerad i att strukturera skuldfinansieringen och förvaltningen av fastigheterna. Innan Rickard medgrundade NREP var han Transactions Manager hos GE Capital Real Estate i Sverige. Där ansvarade han för nya investeringar i Norden, JV- och låneportföljen och även för exitstrategier och försäljning av tillgångar. Dessförinnan arbetade han som projektledare i det svenska teamet hos DTZ Capital Markets. Rickard har en kandidatexamen i Contstruction Engineering från Kungliga Tekniska Högskolan och en masterexamen i Property Investment & Finance från Cass Business School i London.

rickard.dahlberg@nrep.com

CELIA FRANCIS

MEMBER OF THE BOARD

Celia Francis är en erfaren, syftesdriven CEO inom tekniksektorn. Hon kommer senast från CEO-rollen på Rated People, en innovativ marknadsplats för att sammanlänka miljontals männskor med 50 000 skickliga, lokala hantverkare i UK för att förmedla tjänster till ett värde av cirka 35 miljoner kronor per år. Innan sin tid på Rated People ledde Celia WeeWorld, ett spel- och socialt nätverksbolag som underhållit 70 miljoner användare. Dessförinnan drev hon tillväxten av T-mobiles 20 miljarders-verksamhet i Europa och har även arbetat på IDEO, ett ledande och innovativt konsultbolag som fokuserar på olika konsumentprodukter och servicebolag.

Celia är även med och styr den seniora ledarskapsgruppen H2 i London. Hon medgrundade den kvinnliga tech- och medialedarskapsgruppen WITSend och den globala skogsplaneringsgruppen, The Art of Forest. Celia är dessutom rådgivare till flertalet olika bolag som fokuserar på hållbara hem såväl som naturliga lösningar för koldioxidminskning.

MORTEN BECK JØRGENSEN

MEMBER OF THE BOARD

Morten började hos Novo Holdings år 2005 som Investment Director för Novo Capital Investors och är sedan 2016 Managing Partner för teamet. Under Mortens ledarskap har det förvaltade kapitalet vuxit från 30 till 70 miljarder DKK och teamet har utökats från tre till åtta medarbetare. Investeringsfokuset har även expanderat från främst offentliga tillgångar till att även innefatta private equity och fastigheter. Innan Morten anslöt till Noco Holdings arbetade han hos Novo Nordisk och Nordea Markets. Morten har en masterexamen i Finance and Accounting från Aarhus School of Business och en Executive MBA från IMD, Schweiz.

Partners

ALFRED EKLÖF

Hos NREP sedan 2014
Alfred är partner, ansvarar för fonden NREP Income+ och har sedan han började på NREP varit ansvarig för att leda Logicenters nordiska strategi- och transaktionsteam där han genomfört transaktioner i Sverige inom flera av NREP:s kärnsegment, inklusive logistik och bostad. Alfred har spelat en viktig roll i utvecklingen av Logicenters affärslinje där han utformat NREP:s investeringsstrategi inom logistik och stärkt bolagets position som ledande utvecklare och investerare av logistikfastigheter i Norden.
Innan Alfred började på NREP var han Engagement Manager på McKinsey & Company i Stockholm där han stöttat europeiska bolag inom en rad sektorer, såsom private equity, fordons- respektive teknikindustrin. Han har en masterexamen (M.Sc.) i Industrial Engineering & Management från Chalmers tekniska högskola och dubbla masterexamen (60 credits) i Business Administration och ekonomi från Göteborgs universitet.

alfred.eklof@nrep.com

CLAUS MATHISEN

Hos NREP sedan 2008
Claus Mathisen är CEO och partner på NREP. Han anslöt till bolaget sedan 2008 och har varit CEO sedan 2018. Innan dess var han Chief Executive på en av NREPs plattformar, Pelican Self Storage. Före Claus tid på NREP arbetade han på Boston Consulting Group där han rådgav vid flera private equity-transaktioner i Norden med ett fokus på handel, företagstjänster och industrisektor. Han arbetade även med tillväxtstrategier och verksamhetsoptimering för större bolag inom flyg, energi, telecom och posttjänstsektor. Dessförinnan var Claus en del av JP Morgan’s M&A-avdelning i London där han fokuserade på transaktioner inom handel, läkemedel, olja och gassektor. Claus har en masterexamen i ekonomi från Copenhagen Business School.

claus.mathisen@nrep.com

Colin throssel

Hos NREP sedan 2022
Colin Throssel är partner och CFO, med bas på London-kontoret. Innan han började på NREP var han Head of Real Estate på Nuveen där han utformade och genomförde investeringsstrategin i regionen, med ansvar för tillgångar på 30 miljarder euro och ett team på över 200 medarbetare. Dessförinnan var han Global Chief Financial Officer både på Nuveen Real Estate samt TIAA Henderson Real Estate och han har även tidigare under sin karriär haft olika roller inom områdena bankverksamhet, utlåning och strukturerad finansiering på Europhypo, Erste Bank och Lehman Brothers. Colin kvalificerade sig som auktoriserad revisor 1998 hos EY, är medlem av Institute of Chartered Accountants of England and Wales och har en kandidatexamen i engelska och filosofi från Bristol University.

colin.throssell@nrep.com

DIDDE MARIA TRACHSEL KRISTENSEN

Hos NREP sedan 2015
Didde Maria Trachsel Kristensen är partner och chef för investor relations-teamet på NREP med ansvar för utveckling av nya affärsområden. Innan Didde började på NREP var hon M&A Transaction Manager på danska DONG Energy där hon fokuserade på avyttringar och utveckling av långsiktiga partnerskap med investerare på internationell nivå, för byggande och drift av havsbaserade vindkraftverk. Tidigare har hon också arbetat med lånefinansiering på Nykredit. Didde har en masterexamen (M.Sc) i ekonomi och business management från Aarhus University.

didde.kristensen@nrep.com

Emanuele Bena

Hos NREP sedan 2020
Emanuele Bena leder vår kreditverksamhet och är Head of Capital Markets samt partner på NREP. Innan Emanuele kom till NREP var han verkställande direktör för EMEA Real Estate Investment Banking vid J.P. Morgan. Under sin tid på J.P. Morgan ansvarade han för kundtäckningen av REIT-investeringar, företags- och institutionella investerare samt private equity-företag som specialiserat sig på kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter, bostadsbyggande och besöksnäring. Under sin karriär har Emanuele skött rådgivning om och genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde av över 65 miljarder euro inom alla fastighetsmarknadssegment och geografiska områden. Han har en examen i internationell ekonomi från Bocconi-universitetet i Milano.

emanuele.bena@nrep.com

Gustaf Lilliehöök

Hos NREP sedan 2012
Gustaf fokuserar främst på NREP:s ESG-arbete och att utöka NREP:s strategiska partnerskap. Innan han började på NREP arbetade han sju år på International Finance Corporation (IFC), Världsbanksgruppens privata investeringsgrupp, senast som ledare för IFC:s investeringsverksamhet inom gruvsektorn i Östeuropa, Centralasien, Mellanöstern och Nordafrika. Före IFC arbetade han som konsult för Oliver Wyman i Singapore där han genomförde konsultprojekt inom affärsstrategi och riskhantering för finansiella tjänsteinstitutioner i Östasien. Gustaf har även tidigare erfarenhet från managementkonsulting i Ryssland och investmentbanking i Kina. Han har en kandidatexamen (B.Sc.) i ekonomi från Wharton School (USA), en kandidatexamen (B.A.) i mandarin och internationella studier från University of Pennsylvania och en svensk masterexamen (M.A.) i development studies från Uppsala universitet.

gustaf.lilliehook@nrep.com

HENRIK SKAK BENDER

Hos NREP sedan 2020
Henrik Skak Bender är COO och partner på NREP. Innan tiden på NREP var Henrik Group CFO på WS Audiology, ett av världens tre ledande bolag inom hörhjälpmedel. Henrik var Group CFO och Head of Integration sedan hopslagningen av Sivantos (Tyskland) och Widex (Danmark) resulterade i WS Audiology i mars 2019. Innan han anslöt till Widex 2013 som Group CFO arbetade Henrik i nästan fyra år hos McKinsey & Co där han ledde bolagets Global Recovery & Transformation Services med fokus på att stötta bolag i omställningsfas. Henrik inledde sin karriär med sju år på A.P. Möller Maersk med den sista positionen som General Manager inom Group Strategy där han fokuserade på kapitalallokering, strategisk planering och organisationsprojekt inom A.P. Moller – Maersk Group. Henrik har en masterexamen i Applied Economics and Finance från Copenhagen Business School och en kandidatexamen i matematik från Copenhagen University.

henrik.bender@nrep.com

JANI NOKKANEN

Hos NREP sedan 2008
Jani Nokkanen är CIO och partner på NREP. Han är också ordförande i investeringskommittén och är Fund Manager för NREP Nordic Strategies I, II och III. Därutöver är han involverad i investeringar på den finska marknaden. Innan han började på NREP var Jani konsult och projektledare på Boston Consulting Group i fem år där han i både New York och Helsingfors arbetade med strategi, corporate finance och verksamhetsstyrning. Han var tidigare även involverad i M&A-verksamheten hos JP Capital, Nordic Advisor Group and Morgan Stanley. Jani har en masterexamen i ekonomi (finans) från Helsinki School of Economics i Finland.

jani.nokkanen@nrep.com

Jens Petter Hagen

Hos NREP sedan 2015
Jens Petter leder NREP:s Oslokontor. Han är medlem i investeringskommittén och fondförvaltaren för NSF IV och NSF V. Dessutom leder han affärsområdet Deals & Incubation som fokuserar på inkubering av nya investeringsstrategier och opportunistiska investeringar.  Innan han började på NREP var Jens Petter närmare nio år på det globala riskkapitalbolaget Advent International i London, där han under de senaste fem åren samordnade Advents aktiviteter i Norden. Han har även med sig erfarenhet från investment banking i New York och London. Han har en ekonomexamen från McIntire School of Commerce vid University of Virginia i USA och har dessutom två års juridikstudier från Oslo universitetet.

jens.petter.hagen@nrep.com

Jens Stender

Hos NREP sedan 2022
Dr. Jens Stender är deputy CEO och partner på NREP. Han leder bolagets tillväxtagenda och expansion till nya marknader och affärsområden. Jens har tidigare varit partner på Egon Zehnder under 14 år och var Global Co-Head över bolagets avdelning för teknik- och kommunikation. Med många års erfarenhet var han en rådgivare till ledande teknik- och digitala bolag, såväl som till glopbala private equity och infrastrukturfonder i deras mest avgörande ledarskapsbeslut. Han fokuserade primärt på VD-utnämningar, ledarskapsutveckling på C-level och organisatorisk utveckling. Dessförinnan var var Jens VD och grundare av MFD Mobiles Fernsehen Deutschland i Tyskland och hade roller som Head of M&A hos Debitel AG och M&A-jurist hos Linklaters i Storbritannien och Tyskland. Jens har en Ph.D. i juridik och en MBA från London Business School.

jens.stender@nrep.com

MIKKEL BÜLOW-LEHNSBY

Hos NREP sedan 2005
Mikkel Bülow-Lehnsby är styrelseordförande, partner och medgrundare av NREP. Mikkel var CEO under NREPs första tretton år och spelade därmed en central roll i att utveckla bolagets investeringsstrategi och företagskultur. Det var förankrat i hans starka tro på att problemlösning och att knuffa världen i en bättre riktning är en klok och långsiktig affärsmodell. I dagsläget fokuserar Mikkel på NREPs styrelse, parallellt med uppdraget som ordförande i investeringskommittén för 2150, NREPs nya fond som syftar till att göra den byggda miljön bättre genom investeringar i teknik som kan göra städer mer motståndskraftiga och hållbara. Innan han medgrundade NREP arbetade Mikkel med M&A, affärsutveckling, företagsstrategier och entreprenörskap inom Egmont Group, Goldman Sachs och flera olika start-ups i London, Köpenhamn, Chile och Boston. Mikkel har en kandidatexamen i International Business från Copenhagen Business School och en MBA från Harvard Business School.

mikkel.lehnsby@nrep.com

Petri Valkama

Hos NREP sedan 2014
Petri är chef för NREP:s investeringar inom segmentet Living. Petri har sedan han började på NREP utvärderat och ansvarat för investeringar inom logistik, bostäder och utveckling och senast ansvarat för att utforma och utveckla NREP:s Serviced Living-strategi Noli Studios från idé till genomförande av de första transaktionerna. Innan han började på NREP var han fem år hos McKinsey & Company där han var en av kärnmedlemmarna i den lokala ledningsgruppen och ledde stora förändringsprojekt för multinationella nordiska företag. Han har en masterexamen (M.SC) i affärsstrategi och tillämpad matematik från det finska Aalto-universitets högskola för ingenjörsvetenskaper.

petri.valkama@nrep.com

RICKARD S. DAHLBERG

Inom NREP sedan 2005
Rickard S. Dahlberg är styrelsemedlem, partner och medgrundare av NREP. Han är även partner lead för NREPs affärsområde och plattform inom logistik, Logicenters, och har varit en viktig del i att utveckla strategin för logistik sedan bolagets start 2005. Under mer än ett decennium var Rickard Sverigechef, satt i investeringskommittén och hade rollen som CIO tillsammans med Rasmus Nørgaard. Han har ansvarat för sourcing, underwriting, due diligence, finansiering, genomförande och avyttringen för många av NREPs transaktioner. Dessutom har han varit invovlerad i att strukturera skuldfinansieringen och förvaltningen av fastigheterna. Innan Rickard medgrundade NREP var han Transactions Manager hos GE Capital Real Estate i Sverige. Där ansvarade han för nya investeringar i Norden, JV- och låneportföljen och även för exitstrategier och försäljning av tillgångar. Dessförinnan arbetade han som projektledare i det svenska teamet hos DTZ Capital Markets. Rickard har en kandidatexamen i Contstruction Engineering från Kungliga Tekniska Högskolan och en masterexamen i Property Investment & Finance från Cass Business School i London.

rickard.dahlberg@nrep.com

Rune Kock

Hos NREP sedan 2012
Rune Kock leder vår fastighetsverksamhet och är partner på NREP. Han är permanent ledamot av investeringskommittén. Sedan Rune började på NREP 2012 har han fokuserat på upphandling och genomförande av fastighetstransaktioner och förvaltning av tillgångar inom alla NREP:s investeringsstrategier i Norden. Dessutom har han det övergripande ansvaret som fondförvaltare för NREP:s två bostadsfokuserade fonder, NREP Development Fund 1 och NREP Copenhagen Residential Fund. Innan Rune började på NREP var han investeringschef på ATP Real Estate, ATP:s fastighetsinvesteringsdivision, Danmarks största pensionsplan och en av de största i Europa. Innan dess arbetade han nio år på Catella Corporate Finance, senast som Director med ansvar för affärer inom den danska fastighetsmarknaden. På Catella genomförde han transaktioner med ett sammantaget värde om över 1,8 miljarder EUR inom alla fastighetsmarknadssegment. Han har en masterexamen i ekonomi från Copenhagen Business School i Danmark och MRCS-certifiering från Royal Institution of Chartered Surveyors.

rune.kock@nrep.com

STEFAN WALLANDER

Hos NREP sedan 2016
Stefan Wallander leder vår verksamhet inom transition och är partner på NREP. Han sitter även med i investeringskommittén, är Sverigechef och partner lead för NREPs affärsområde inom samhällsfastigheter. Innan han anslöt till NREP arbetade han i fyra år på det skandinaviska medie- och underhållningsbolaget Modern Times Group, som Senior VP och Head of M&A and Business Development. Där ledde han en M&A-driven omställning från traditionell media till digital underhållning och premiuminnehåll. Innan tiden på MTG arbetade Stefan under tolv år inom investment banking, varav åtta år i London hos Credit Suisse, ABN AMRO och RBS. Där arbetade han med M&A, Loan Syndication, DCM och ECM inom telecom, media, tech, energi och resurser, fastigheter och industrisektor. Stefan har en masterexamen från Handelshögskolan i Stockholm och Ross School of Business i Michigan.

stefan.wallander@nrep.com

Thomas Riise-Jakobsen

Hos NREP sedan 2011
Thomas är icke-permanent ledamot av investeringskommittén. Han arbetar inom det danska transaktionsteamet där han leder investeringar i teamet Other Segments. Thomas fokuserar på affärstransaktioner och storskalig utveckling. Innan Thomas började på NREP arbetade han som Investment Manager på Cushman Wakefield (RED Property Advisors) där han fokuserade på fastighetstransaktioner inom detaljhandeln i Danmark. Han har även erfarenhet som projektledare på TK Development i Köpenhamn. Han har en masterexamen (M.Sc.) i ekonomi från Aarhus Business School, Danmark. Dessutom har han en examen som Chartered Real Estate Agent med en kandidatexamen i Commercial Property Valuation från Copenhagen Business School i Danmark.

thomas.riise-jakobsen@nrep.com

TOKE SUNDENÆS CLAUSEN

Hos NREP sedan 2015
Toke är partner och ansvarig för NREP:s investeringar inom segmentet kontor. Sedan Toke började på NREP 2015 har han gjort många transaktioner över flera olika segment och har varit en ledande del av att bygga NREP:s kontorsstrategi och portfölj som förvaltas under varumärket Woods.
Tidigare har Toke arbetat på Boston Consulting Group som projektledare med kunder från olika sektorer inom private equity, transport och konsumentvaror.
Toke har en magisterexamen i finans och ekonomi från Aarhus Universitet, Danmark.

toke.clausen@nrep.com