Lindallén

Hem för alla

I den trivsamma stadsdelen Bäcklösa utvecklas Lindallén. Här finns lägenheter för unga som letar efter sin första bostad, familjer som söker ett hem att växa i och par som önskar ett extrarum eller en arbetsyta på hemmaplan. Lindallén består av 253 genomtänkta hyresbostäder i olika storlekar och former. Allt ifrån yteffektiva ettor på 27 kvm till rymligare fyror på 83 kvm.

Familjevänligt kvarter i växande stadsdel

Bäcklösa är en växande stadsdel som knyter samman de centrala delarna av Uppsala med de södra delarna. I det attraktiva området längs Dag Hammarskjölds väg adderas nu välplanerade hyresbostäder.

Lindallén består av tre bostadshus i fem våningar kring en grön gård som bjuder in till lek och gemenskap. Det blir ett ombonat och familjevänligt kvarter där barnen kan springa tryggt mellan grannhusen och där det är lätt för generationer att mötas.

Bostäderna byggs i tre etapper. Den övervägande delen består av ettor och tvåor, men det finns även ett stort antal treor och fyror. Lägenheterna är välplanerade och ljusa med balkong eller möblerbar loftgång där det finns möjlighet att odla. Standarden är hög med ekparkett, helkaklat badrum och kök med diskmaskin.

Svanenmärkta hus – för en hållbar framtid

Lindallén är ett kvarter som har utvecklats med omtanke om både människa och miljö. Projektet är Svanenmärkt, vilket innebär att det har granskats ur ett livscykelperspektiv med fokus på miljön genom hela processen – från råvara till färdig byggnad.

Svanen är Nordens officiella miljömärkning och ett kvitto på att byggnaderna har en sund inomhusmiljö med en så liten påverkan på miljön som möjligt. Material som används är fritt från hälsoskadliga ämnen och byggnaderna lever upp till tuffa krav på låg energianvändning.

Om projektet

  • Projekttyp: Bostadsutveckling

  • Plats: Bäcklösa, Uppsala

  • Hållbarhetsprofil: Svanenmärkt boende

  • Storlek: 253 lägenheter, 1–4 rum och kök på 27–83 kvm

  • Utveckling: Besqab

  • Färdigställs: Etappvis från våren 2022

  • Förmedling: Via Uppsala Bostadsförmedling och beräknas starta hösten 2021 med första inflyttning till våren 2022

Kontakt för förvaltning och uthyrning

Kontakt gällande förvaltningsfrågor/felanmälan – forvaltare@fastighetsagarna.se
Kontakt gällande uthyrning av lägenheter – kundservice@fastighetsagarna.se
Webbplats för uthyrning av lägenheter på Lindallén – Uppsala Bostadsförmedling