Tingbjerg

Nytt liv till låginkomst­område

Somliga stadsområden kan få en negativ utveckling med många utsatta invånare, där utbildningsnivåerna är lägre än genomsnittet och kriminalitet och arbetslöshet är högre. Trots sina kvaliteter har vackra Tingbjerg i Köpenhamn utvecklats till ett sådant område. Här, bara åtta kilometer från Rådhustorget, bor 6 500 invånare i 2 500 lägenheter.

I tätt samarbete med de två lokala allmännyttiga bostadsbolagen SAB och fsb, samt Köpenhamns kommun, utvecklar Nrep 1000 nya bostäder, främst radhus, för att bidra till en gynnsam utveckling av området.

Se videon ovan där Jens Kramer Mikkelsen, stadsutvecklingschef och tidigare borgmästare i Köpenhamn, ger sin syn på visionen om Tingbjerg.

En vision om bättre liv

Visionen är att skapa ett varierat och levande lokalsamhälle som attraherar invånare till att vilja bli en aktiv och engagerad del av stadsdelen.

Vi arbetar i nära samarbete med experter och arkitekter för att utveckla radhus och nya, kringliggande utomhusfaciliteter som passar in i den befintliga miljön.

Tillsammans med kommunen arbetar vi även för att utveckla den lokala infrastrukturen, förskolor, en grundskola och lokala butiksområden.

Tingbjerg ritades ursprungligen av en av Danmarks mest kända arkitekter, Steen Eiler Rasmussen, och utgörs av bostadshus i material av hög kvalitet. Visionen var att skapa ett attraktivt alternativ till de nedslitna lägenheterna i innerstaden och istället erbjuda arbetare bostäder till överkomliga priser i en grön miljö nära stadskärnan.

Med inspiration från den ursprungliga visionen för området är tanken att erbjuda radhusen i Tingbjerg till skäliga priser. Samtidigt kommer vi att försöka säkerställa att potentiella köpare flyttar till Tingbjerg med ett engagemang för att bidra till ett levande och inkluderande område.

Om projektet

  • Projekttyp: Stadsutveckling

  • Plats: Tingbjerg, Köpenhamn, Danmark

  • Hållbarhetsprofil: DGNB Gold-certifiering

  • Storlek: 1 000 bostäder – en blandning av radhus, lägenhet och co-living

  • Färdigställande: Mellan 2021-2027

  • Utvecklare och ägare: Nrep

  • Entreprenör: HusCompagniet (För radhusen)

  • Arkitekt: SLA, Vandkunsten, Lendager